„MAZURY na jeziorach i w kuchni”

Wczoraj (17.06.2021 r.) w bibliotece miała miejsce promocja książki Waldemara Mierzwy i Mirosława Gworka „Mazury na jeziorach i w kuchni.”, która odbyła się w ramach DKK.To kolejna pozycja wydana w ramach serii „Moja Biblioteka Mazurska” Oficyny Wydawniczej Retman. Pierwsza część została poświęcona historii rybaczenia po 1945 roku oraz efektom zarządzania jeziorami na Mazurach po zakończeniu II wojny światowej. Natomiast wczorajsze spotkanie i tematyka drugiej części publikacji to prawdziwa podróż i uczta kulinarna, w trakcie której czytelnik ma okazję poznać wszystkie tajniki przyrządzania ryb słodkowodnych. Zebrana na spotkaniu publiczność miała okazję zobaczyć prezentację z bogatym materiałem ilustracyjnym i usłyszeć wiele anegdot oraz niezwykle ciekawych wspomnień związanych z lokalnym rybaczeniem i kulturą kulinarną Mazur.

Wnętrze Mediateki, Dyrektor Miejskiej Biblioteki Publicznej Justyna Lytvyn wita zgromadzoną publiczność. Za nią przy stoliku siedzą Waldemar Mierzwa i Mirosław Gworek autorzy spotkania. W tle widać prezentację książki obydwu autorów.
Pomieszczenie biblioteki, przy stoliku siedzą Waldemar Mierzwa i Mirosław Gworek. Waldemar Mierzwa mówi do mikrofonu, który trzyma w dłoni. Na stoliku stoi książka jego autorstwa "Mazury na jeziorach i w kuchni".
Pomieszczenie Mediateki. Na rozstawionych po całej powierzchni plastikowych krzesłach siedzi publiczność, która przyszła na spotkanie autorskie. Przed publicznością, w fotelach, siedzą obok siebie Waldemar Mierzwa i Mirosław Gworek. Za nimi rozstawiony rzutnik, na którym prezentują zdjęcia z omawianej książki.
Na plastikowych krzesełkach ustawionych w rzędach, siedzi zasłuchana publiczność zebrana na spotkaniu autorskim w bibliotece.
Na plastikowych krzesełkach ustawionych w rzędach, siedzi zasłuchana publiczność zebrana na spotkaniu autorskim w bibliotece.

Możliwość komentowania została wyłączona.